Välkommen till världen

Lilla Alyssa!
(nu trodde ni allt det var min lilla bebis som hade kommit?;) )
Nej, men min systerdotter har nu kommit till världen.
Den 26 april valde lilla damen att titta ut, hon är så fruktansvärt söt och jag längtar till dom är redo till att ses.
Bild kommer
Annars har det inte hänt så mycket här hos oss, jag är inte människa just nu. Fy fasen vad jag bara sover och sover. Och sover jag inte så blir det bara slapp i soffan, jag orkar inte ens klä på mig om dagarna. Jag går runt i sambons tshirtar och det vaaaarje dag . Förhoppningsvis kanske det inte blir att man går fulltid så man blir som människa igen , har pratar lite med min bm när det gäller min trötthet och jag känner mig som en ganska dålig mamma just nu men det kändes skönt att hon ändå förklara att de har sin pappa så om jag blir lite "frånvaro" gör ingenting, för dom vet ändå att jag finns där. Men det är inte så lätt , känner dåligt samvete. Men snart är det över mina älskade töser.
Ni är mammas allt !
Ne nu ska jag fortsätta med barnen, sedan mot Göteborg .

Mvc avklarat och jag känner en stor lättnad.

Vecka 35+6
Vikt: Jag hade gått ner 0,5 kg :/ Blev faktiskt väldigt besviken över detta då jag behöver alla kilon jag kan få tag på. Men det bara att fortsätta vräka i sig mat och hoppas på att vågen visar mer nästa gång :)
Fosterljud: Som vanligt låg dom runt 144 slag/min.
Sfmåttet: Ökat från 31 cm till 33 cm.
Fosterläge: Huvudet ner OCH FIXERAT, hon hade allt kilat ner sig i bäckenet minsann och att jag hade ont var då inte konstigt tyckte barnmorskan, eftersom hon ligger väääldigt långt ner trodde hon inte på övertid, eller att det skulle ta så lång tid för Denice när det väl är dags. Hoppas hon har rätt angående att vår lilla loppa kommer innan, för det gör jävligt ont nere vid "utgången" ;)
Jag känner mig så fruktansvärt lycklig, och lättad över detta så det finns inga ord. Nu är jag mer än redo<3



Uppdatering; Gissa Denices ankomst!

Jag tänkte man kunde dra igång "Gissa när Denice anländer"
Idag är den en månad kvar till beräknat.
Här är lite olika datum när det gäller Bf och att det är en flicka vet vi ju, så gissa på ! :)
mzetterblad.blogg.se - 2 Maj 2950 gram och 49 cm
Storasyster Bella - 3 Maj (pekade i kalendern och sa "Bebis Niiis")
Emma - 7:e/8:e Maj 3200 gram och 49 cm
sentimentssss.blogg.se - 10 Maj +3200 gram och 49 cm
Endenise.se - 11 Maj 3150 gram och 48 cm
Farmorn - 12 Maj 3025 gram och 49 cm
Carina - 13 Maj 3155 gram och 50 cm
Jennie - 15 Maj 2840 gram och 47 cm
Angelica W - 16 Maj 2990 gram och 49 cm
Minna - 16 Maj 3230 gram och 51 cm
Mormorn - 18 Maj ca 3100 gram och 49 cm
Pappan - 18:e/19:e Maj 2961 gram och 48,5 cm
Min bror - 20:e/21:e Maj 3200 gram och 49cm
Joys - 21 Maj 2920 gram och 48 cm
Jag - 21 Maj ca 2800 gram och 47cm
moniasundgrenjansson.blogg.se - 22 Maj 3655 gram och 51 cm

Fyndat till Denice

Vad tycker ni om säljsajten Tradera ?
Jag tycker om tradera och man kan fynda massa kläder, till riktigt låga priser.
När vi gick igenom alla 50/56 storlekar från våra töser fanns det inte så mycket, då vi slängt det mesta eller gett bort det, och att köpa allt nytt blir tokdyrt, då kan man ju göra riktiga kap där istället. Kläder till nyfödda är ju heller inte "använda" så, för vad jag vet vandrar ju inte en nyfödd iväg med dessa kläder ;)
Fick detta paket på posten idag:
3 kr för de två pyjamasarna längst till höger
9 kr för de två pyjamasbyxorna med prickar på + tillhörande tröja
3 kr för den vita tröjan
20 kr för setet
/ 35 hela kronor för hela paketet (plus frakt då)
Nå, vad tycks? Har ni ändrat uppfattning om tradera nu kanske? :)

illamående i slutet av graviditeten?

Godmorgon ! Flickorna är nu lämnade hos dagmamman och jag sitter här med ett enormt illamående.
Har ju inte haft något illamående alls under denna graviditet, så det ska jag väl få för nu! Blä ..
Det är verkligen så att det är påväg att komma hela tiden. Någon som vart med om detta ?
Idag är det iallafall en månad kvar, det är absolut ingenting fast ändå känns vägen dit såå lång.
Jag vill att Denice ska komma snart, om ca 2 veckor. Längtan är enorm, och hennes systrar har inget tålamod längre. De pratar bara om bebis, "Niiiis" som Bella säger :) Mina underbara barn.
Jag är nyfiken på hur denna lilla tös kommer se ut, Iszabella och Nicole är ju väldigt olika i utseendet, fast ändå lika. Man ser ju att dom är syskon om man säger så. Jag hoppas även på att lilltjejen har liiiiite hår åtminstone. Det är så himla sött. Imorgon ska jag till mvc och denna vecka ska vi även till smvc (eller Obstetriska som det nu heter), har fått ett extra ultaljud, mer psykologiskt för mig så jag bara får se att hon ligger med huvudet ner. Hon har ju legat med huvudet ner sedan vecka 28/29 så har hon vänt sig nu sista veckan är det ju surt alltså . Men det tror jag inte, känner ett enormt tryck neråt som jag gjort ett tag tillbaka och då låg hon också med huvudet neråt. Det är bara fixering kvar om det ens sker, men det hade underlättat min oro lite. Så vi får hoppas på det bästa. Men du har skött dig bra hittills lilla bönan vår. Nu ska jag fortsätta njuta av mitt kaffe och lillans rörelser.
Ha en bra tisdag !
Bild tagen igår vecka 35+4


Söndag

Vad har hänt här ? Tänkte uppdatera lite..
Jag har sovit, sovit, och åter sovit ! Minns att det var såhär på slutet då vi väntade Bella men aldrig var jag såhär trött, och med Nicole var jag aldrig trött. Dock sover jag ju inte så bra på nätterna, eftersom jag hela tiden vaknar med menssmärta så jag inte kan ligga still i sängen, så jag får hela tiden gå upp och gå, försöka sitta lite på toaletten osv osv.
I samband med att lite av slemmisen gick så fick jag ju panik och försökte känna efter på tappen, och efter det ringde jag till förlossningen och förklara hur det kändes då det kändes väldigt konstigt. Behöver ju inte nämna detaljerat här kanske ;) , men då sa hon iallafall att det jag kände där inne var huvudet och att jag absolut inte fick in och känna där något mer, med tanke på infektionsrisk (vilket jag kan tycka är väldigt löjligt) , och för att jag frigör något hormon som kunde göra att det starta igång. Så jag har ju inte varit där inne och "rotat" direkt men när man har såhär mycket SD och nu väldigt stark menssmärta på det kunde jag ju inte låta bli, och nu är det ännu mer "öppet" och det jag kände var inte alls behagligt. Men det är nästan så man har lust att "rota" runt så det verkligen sätter igång. haha!
Iallafall, I torsdags laddade vi upp här hemma med en massa gott inför hockeyn och självklart, som vi alla visste så tog Brynäs hem guldet , wihoo :) Det var dom verkligen värda.
Annars har vi inte gjort så mycket, vädret är ju inte det roligaste heller så det finns inget som lockar. Vi får hoppas på mer sol så man kan hitta på lite roligheter med barnen, sedan vore det ett plus om Denice ville lämna magen också för då blir det så himla mycket enklare för mig, min kondis är verkligen inte den bästa just nu ;) haha!!!

Sjukt kasst

Hej min kära blogg ..
Hur står allt till ? Här är det rent ut sagt s.k.i.t ! Har sedan igår haft det riktigt jobbigt med de ena med det femte.
Molande värk, SD och igår fick jag även skakningar efter att ha suttit (helt stilla) med regelbundna SD i flera timmar. Nu får tösabiten ta och bestämma sig, ska hon ut eller stanna kvar? Hade hon tänkt stanna kvar, kan hon sluta jävlas med mig. ;)
Iallafall , igår var det hockey, dock vann ju inte Brynäs. Vilket var planen med det hela, tror jag. Dom vill nog ta guldet på hemmaplan imorgon . Vad tror ni ? Vilket lag hejjar ni på ?
Ja det finns inte så mycket att uppdatera om just nu för det är vad som har hänt, barnen har varit hos dagmamman idag och lekt av sig. Så nu sover de båda två (redan). Nicole har redan sovit en stund, men hon hade inte sovit något på dagen så vi får se hur det blir fram mot kvällen här, hon kanske sover runt.
Annars sker det inte mycket här ikväll, jag ska bara ta det lugnt med ett härligt bad och försöka somna tidigt. Är otroligt trött i kroppen. Men ni alla andra får ha en underbar kväll !!

Gissa

Jag tänkte man kunde dra igång detta nu när det faktiskt inte är sådär jätte långt kvar. Idag är det exakt en månad och en vecka kvar!
Här är lite olika datum när det gäller Bf och att det är en flicka vet vi ju, så gissa på ! :)
mzetterblad.blogg.se - 2 Maj 2950 gram och 49 cm
Emma - 7:e/8:e Maj 3200 gram och 49 cm
sentimentssss.blogg.se - 10 Maj +3200 gram och 49 cm
Endenise.se - 11 Maj 3150 gram och 48 cm
Carina - 13 Maj 3155 gram och 50 cm
Mormorn - 18 Maj ca 3100 gram och 49 cm
Pappan - 18:e/19:e Maj 2961 gram och 48,5 cm
Min bror - 20:e/21:e Maj 3200 gram och 49cm
Jag - 21 Maj ca 2800 gram och 47cm
moniasundgrenjansson.blogg.se - 22 Maj 3655 gram och 51 cm

Uppdatering 2012

Det var ett väldigt bra tag sedan jag skrev något här, så nu tänkte jag uppdatera lite av vad som skett fram tills nu.
Som ni vet var vi på könsultraljud den 2 januari i vecka 19+4 och fick veta att vi väntade en liten tösabit, Denice heter hon. Den 24 Januari flyttade vi till vår nya lägenhet, som vi trivs toppen i !
I februari fyllde vår största tös 3 år, och i samma veva åkte vi på någon slags influensa. Jag är så mottaglig så den höll i sig i flera veckor. Strax efter det trodde vi att Bella fick vattenkoppor men det visade sig vara något annat, hon var ganska dålig så en veckas sjukdom där också, och sist men inte minst så ligger hon nu i magsjuka. Så detta år har inte börjat direkt bra, speciellt inte för vår lilla Bella, som har drabbats av det ena med det femte.
Samtidigt som allt detta har jag ju självklart haft problem med min graviditet, fick tidigt i graviditeten åderbråck, men inte vart som helst. Behöver jag säga mer? Barnmorskan sa att detta berodde på mina täta graviditeter och skulle inte försvinna förrens efter förlossningen, vilket jag har fått förstå, för det blir bara värre och värre smärtvis ju längre in i graviditeten jag kommer. Det går liksom inte stå stilla när värken kommer, utan jag måste antingen gå i cirklar eller lägga mig i ett bad. Men, det är något som försvinner direkt efter förlossningen sedan. Det kommer nog kännas som en befrielse. Jag har även varit inne på förlossningen en gång för buksmärta och andra symtom som inte var bra, just vid detta tillfälle hade jag även svårt att avgöra mina SD, om jag hade några eller ej, men jag fick iallafall bricanyl på plats och två tabletter med mig hem. Vissa veckor har varit mindre jobbiga än andra, men i de sista har jag bara känt för att lägga mig på golvet o gråta. Så fort jag rört på mig, och tillome när jag bara suttit stilla så har jag fått sammandragningar, dock är dessa inte kännabara, men det trycker och hugger i ljumskarna, och känns i både blygdbenet och ryggen samtidigt, inget vidare skönt. Nu de senaste dagarna har jag dessutom vaknat varje natt, med SD/förvärkar som riktigt känns, ett par regelbundna, sedan har jag somnat om, vaknat efter någon timma igen med samma visa .. osv osv.. Detta resulterar ju i att jag inte får mig så mycket sömn, men jag har ju då världens bästa sambo som låter mig få sova om det är så att jag behöver de , på dagarna. Innan detta hände så gick lite av den berömda slemmisen som pricken över i:t , dock återbildadas den nog eftersom det inte kom värst mycket.(Plus en andra saker som jag inte känner för att nämna, då det låter så grovt) Men iallafall, nu idag så har vi gått 34+4 dagar, Denice växer så det knakar (dock är jag mindre än vad jag vart innan med de andra flickorna) Men jag tror nog heller inte jag kan få sådär jätte stora bebisar, sålänge jag växer och mår bra så känns allt okej . :) Jag är världens lyckligaste över hur mycket jag lyckats lägga på mig denna graviditet iallafall. Hittills 12.6 kg så nu står vågen på 59.6kg.. Ge mig lite mer!! ;)
Höll ju på att studera mitt upp i allt detta, men jag beslutade mig för att lägga det åt sidan. Jag har ingen kraft eller ork till det just nu, inte när graviditeten har varit som den varit, barnen och jag själv har varit sjuka. Stress och skit är det sista jag behöver, det mår absolut ingen bra av, minst Denice.
Det är väl det som har hänt här, självklart har barnen varit hos dagmamman dom veckorna som vi har fått vara friska. Men nu hoppas jag att vår största flicka här får lite vila från alla sjukdomar.
Vi alla har så mycket att se fram emot, Denice ankomst och hela sommaren tillsammans, våran fina familj !
Iszabella är nog den person (efter mig, som får stå ut med smärtan) som längtar mest efter sin lillasyster.
När hon pratar om henne, om hur hon ska ta hand om henne, leka med henne och höra alla hennes roliga fantasier om sin lillasyster, de ni, de får mig att le !! Hon är så fruktansvärt förstående den tösen, det är helt sjukt vad stor hon har blivit, ah det går nästan inte förklara i ord. Jag är så stolt över henne!! Självklart över vår lilla busunge Nicole också, dock förstår hon ännu inte så jätte mycket när det gäller Lillasyster, hon vet att det är en bebis i mammas mage. Min familj, ni är det bästa som finns på denna jord. Skulle aldrig någonsin vilja byta det jag har, mot något!!

Hej igen min lilla blogg

Jag har de senaste inte skrivit något, detta har berott på flera olika anledningar. Jag har liksom inte haft tid eller ork. Det har dessutom varit sjukdom efter sjukdom här men jag vill och tänker allt börja blogga nu snart igen, ska försöka komma igång lite smått under veckan här :) Annars mår vi bra hela familjen, och lilla Denice har bara 43 dagar kvar att gotta sig i mammas mage , för längre FÅR hon bara inte stanna :) hoppas ni alla andra mår bra!

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu